Aandoeningen & behandelingen

Kincorrectieu kunt hiervoor terecht bij Plastische Chirurgie

Een slanke, vrouwelijke of juist een brede, mannelijke kin die in goede balans is met de rest van het gelaat behoort tot de mogelijkheden van een kincorrectie met behulp van een kinprothese. Het profiel van het gezicht komt daardoor meer in evenwicht en de kaak/kin lijn wordt geaccentueerd. De verhouding tussen neus en kin wordt hierdoor ook verbeterd. Het resultaat is blijvend. De kinprothese kan echter ook eenvoudig weer verwijderd worden indien nodig.

Verloop

Voorbereiding

Tijdens de voorbereiding gaat het er vooral om te bepalen welke soort kinprothese voor u het meest geschikt is. Doordat er verschillende soorten protheses zijn, kan de kin breder of juist smaller worden gemaakt. De plastisch chirurg zal dit goed met u bespreken. Ook het aantal millimeters dat uw kin vooruit gaat, kan worden bepaald en gemeten.

De behandeling

Door het plaatsen van een siliconen prothese op het bot van de kaak via een onopvallend sneetje onder aan de kin, wordt de kin naar voren gezet.

Duur van de operatie

De operatie duurt ongeveer 1 uur.

Na de behandeling

Enkele uren na de operatie kunt u weer naar huis. Het steunpleisterverband blijft u dragen tot 5 à 7 dagen na de ingreep. Als het verband afgaat, ziet de kin er nog gezwollen uit. Het duurt een week tot 10 dagen voor de verkleuringen zijn verdwenen.

De zwelling en sommige onregelmatigheden kunnen 2 tot 3 weken aanwezig blijven. Meestal heeft u na de operatie weinig last. De hechting wordt 1 tot 2 weken na de operatie verwijderd.

Tips

  • Neem mee

    Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen), verzekeringspas, verwijsbrief.
  • Medicijnen

    Neem een actueel medicatieoverzicht mee. Gratis via uw apotheek.
  • Nieuwe patiënt?

    Kom dan 15 minuten eerder om u in te schrijven.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische Chirurgie.