Aandoeningen & behandelingen

Kaakhoekverbredingu kunt hiervoor terecht bij Plastische Chirurgie

Meer geaccentueerde of bredere kaakhoeken die in goede balans zijn met de rest van het gelaat, behoort tot de mogelijkheden van een kaakhoekverbreding met behulp van protheses. Personen met een onderontwikkelde onderkaak of een zeer smalle kaak kunnen met deze ingreep hun gezicht in balans brengen. Het resultaat is blijvend. De protheses kunnen echter ook eenvoudig weer verwijderd worden indien nodig.

Verloop

Voorbereiding

In de voorbereiding gaat het er vooral om te bepalen welke soort kaakhoekprothese voor u het meest geschikt is. Doordat er verschillende soorten protheses zijn, kan men bepalen hoeveel de kaakhoeken worden geaccentueerd. De plastisch chirurg zal dit goed met u bespreken.

De behandeling

Door het plaatsen van een siliconen prothese op de kaakhoek via een klein sneetje in de mond, wordt de kaakhoek verbreed.

Na de behandeling

Enkele uren na de operatie kunt u weer naar huis. Het steunpleisterverband blijft u dragen tot 4 dagen na de ingreep. Als het verband er afgaat, ziet de wang er nog gezwollen uit. Het duurt een week tot 10 dagen voor de verkleuringen zijn verdwenen.

De zwelling en sommige onregelmatigheden kunnen 2 tot 3 weken aanwezig blijven. Meestal heeft u na de operatie weinig last. De hechtingen in de mond lossen vanzelf op. U krijgt een recept voor antibiotica mee voor 5 dagen ter preventie van een infectie.

Tips

  • Neem mee

    Geldig legitimatiebewijs, verzekeringspasje, verwijsbrief.
  • Overzicht medicatie

    Gebruikt u medicatie? Vergeet dan niet een actueel medicatieoverzicht mee te nemen (gratis via de apotheek).
  • Nieuwe patiënt?

    Kom dan 15 minuten eerder om u in te schrijven.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische Chirurgie.