Aandoeningen & behandelingen

Jukbeenvergrotingu kunt hiervoor terecht bij Plastische Chirurgie

Meer geaccentueerde jukbeenderen of vollere wangen die in goede balans zijn met de rest van het gezicht behoort tot de mogelijkheden van een jukbeenvergroting met behulp van protheses. Personen met onderontwikkelde jukbeenderen of ingevallen wangen kunnen met deze ingreep hun gezicht in balans brengen. Het resultaat is blijvend. De protheses kunnen echter ook eenvoudig weer verwijderd worden indien nodig.

Verloop

Voorbereiding

Tijdens de voorbereiding gaat het er vooral om te bepalen welke soort jukbeenprothese voor u het meest geschikt is. Doordat er verschillende soorten protheses zijn, kan men kiezen om alleen het jukbeen te accentueren of het jukbeen samen met de wang voller te maken. De plastisch chirurg zal dit goed met u bespreken.

De behandeling

Door het plaatsen van een siliconen prothese op het jukbeen via een klein sneetje in de mond, wordt het jukbeen geaccentueerd.

Na de behandeling

Enkele uren na de operatie kunt u weer naar huis. Het steunpleisterverband blijft u dragen tot 4 dagen na de ingreep. Als het verband afgaat, ziet de wang er nog gezwollen uit. Het duurt een week tot 10 dagen voor de verkleuringen zijn verdwenen.

De zwelling en sommige onregelmatigheden kunnen 2 tot 3 weken aanwezig blijven. Meestal heeft u na de operatie weinig last. De hechting wordt 4 dagen na de operatie verwijderd. U krijgt een recept voor antibiotica mee voor 5 dagen ter preventie van een infectie.

Tips

  • Neem mee

    Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen), verzekeringspas, verwijsbrief.
  • Medicijnen

    Neem een actueel medicatieoverzicht mee. Gratis via uw apotheek.
  • Nieuwe patiënt?

    Kom dan 15 minuten eerder om u in te schrijven.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische Chirurgie.