Interne Geneeskunde
Walhout

drs. I. Walhout

internist-oncoloog, chef de clinique

Aandachtsgebieden

oncologie, hematologie, palliatieve zorg

Mijn doel als internist-oncoloog is om samen met de patiënt tot een goede behandeling te komen en hem of haar te begeleiden in het maken van de juiste keuzes. Ik besteed veel aandacht aan het opbouwen van een goede patiënt-arts-relatie, met wederzijds vertrouwen. Daarbij stel ik mij open en eerlijk op.
Het is voor mij belangrijk om patiënten volgens de nieuwste inzichten te kunnen behandelen. Er is binnen de oncologie in OLVG een goede samenwerking met het Amsterdam UMC en het AvL.

Soms is er geen anti-kankerbehandeling meer mogelijk. Dan doen we er alles aan om de kwaliteit van leven zo goed mogelijk te houden en werken hierbij nauw samen met de huisarts en de thuiszorg. Binnen OLVG ben ik lid van het ondersteunend en palliatief team. Het is bijzonder om met een team van experts patiënten en hun naasten in de laatste levensfase te mogen begeleiden, optimale zorg te bieden en zo dicht bij het laatste stukje van hun leven te staan.

Het werk kan vrij intensief zijn en om te ontspannen sport ik graag buiten (rennen, fietsen, schaatsen). Ik probeer mijn patiënten ook te stimuleren zoveel mogelijk in beweging te blijven tijdens hun behandeling.

Opleiding en werkervaring

Specialist sinds

2018

Bij OLVG sinds

2018

Opleiding

  • Geneeskunde, Universiteit Utrecht
  • Medische vervolgopleiding interne geneeskunde, Amsterdam UMC, locatie AMC
  • Differentiatie medische oncologie, Amsterdam UMC, locatie AMC

Werkervaring

  • Tergooi
  • Amsterdam UMC

Talen

Nederlands, Engels

Nevenfuncties

  • Lid Nederlandse Internisten Vereniging (NIV)
  • Lid Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO)