Aandoeningen & behandelingen

Inspire therapie bij OSASu kunt hiervoor terecht bij Slaapcentrum

Obstructief slaapapneusyndroom (OSAS) is een slaapstoornis die optreedt als de tong en andere weke delen van de luchtwegen zich tijdens de slaap ontspannen en de luchtweg blokkeren zodat de adem stopt. De Inspire-therapie is een soort pacemaker die de tongzenuw stimuleert waardoor de tong iets naar voren komt en de luchtwegen worden vrijgemaakt: Upper Airway Stimulation Therapy.

Voorbereiding

De operatie vindt plaats onder algehele anesthesie. Als voorbereiding op de operatie gaat u bij de anesthesioloog langs op het preoperatieve spreekuur van de polikliniek Anesthesiologie. Lees ook de folder "Anesthesie".

Nuchter zijn

Uit veiligheidsoverwegingen moet u voor de operatie nuchter zijn. Dit geldt voor alle vormen van verdoving door de anesthesioloog. Dat betekent dat u voor de operatie vanaf middernacht niets mag eten. Tanden poetsen mag tot 2 uur voor de ingreep. Ook mag u tot 2 uur voor uw operatie 2 glazen heldere vloeistof drinken, zoals:

  • water;
  • limonade;
  • thee of koffie met suiker, maar zonder melk.

U mag hier alleen van afwijken als de anesthesioloog iets anders met u afspreekt. Dit kan het geval zijn naar aanleiding van uw gezondheidstoestand.

Medicijngebruik

Eventueel gebruik van bloedverdunnende middelen moet u in overleg met de arts stoppen.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Slaap- en Apneucentrum Amsterdam.