Uw dossier online inzien?
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Met het patiëntenportaal MijnOLVG kunt u in een beveiligde digitale omgeving uw persoonlijke medische dossier inzien. Om MijnOLVG te gebruiken heeft u een BSN, mobiel telefoonnummer en/of e-mailadres nodig.
Naar MijnOLVGIn MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
De behandeling van hoofd-halskanker bestaat uit verschillende stappen. U krijgt tijdens uw behandeling met verschillende behandelaars en afdelingen te maken. Dit behandeltraject noemen wij een zorgpad. Onderaan deze pagina kunt u het behandeltraject per stap bekijken.
Bij OLVG beperken we ons tot het stellen van de diagnose. Voor de behandeling van hoofd-halskanker verwijzen we u door naar een ander ziekenhuis.
Met hoofd-halskanker worden verschillende vormen van kanker bedoeld. Onder meer stembandkanker, strottenhoofdkanker, keelkanker, tongkanker en mondbodemkanker. Kwaadaardige gezwellen in het hoofd-halsgebied worden vooral bij oudere mensen gezien. Alcoholgebruik en roken verhogen het risico op hoofd-halskanker.
Hoofd-halskanker kan meerdere klachten of symptomen opleveren. De klachten hoeven niet allemaal tegelijk voor te komen. Herkent u één of meerdere van onderstaande symptomen? Dan kunt u na overleg met uw huisarts een verwijzing vragen naar OLVG.
De volgende onderzoeken mogelijk om bij een vermoeden van hoofd-halskanker een juiste diagnose te kunnen stellen:
Overige aanvullende onderzoeken kunt u hieronder vinden.
Als de uitslagen van onderzoek bekend zijn, bespreekt een multidisciplinair team van artsen en deskundigen van Oncologisch Centrum Amsterdam wat de beste behandeling is in uw situatie.
Indien nodig wordt u verwezen naar de afdeling KNO van het AMC of Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.
Om kanker te kunnen bestrijden willen we er alles over weten. Artsen en onderzoekers hebben daarom zoveel mogelijk gegevens nodig over patiënten met kanker. De gegevens van alle patiënten met kanker in Nederland worden verzameld. Meer informatie
Als de behandeling is afgerond volgt het traject van nazorg. U krijgt regelmatig een afspraak bij uw specialist. Doel is het verloop van uw ziekte en mogelijke klachten te vervolgen.
Afhankelijk van uw behandeling worden onderzoeken gedaan. In de nazorg is ook aandacht voor het dagelijks functioneren, werkhervatting, revalidatie en psychosociale problematiek.
Patiënten met kanker moeten tijdens hun behandeling op veel verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis zijn voor onderzoeken en afspraken.
Het behandelteam bestaat uit onderstaande specialisten. Voor een deel van de behandeling verwijzen we u door naar het AMC of Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.