Aandoeningen & behandelingen

Hoge bloeddruku kunt hiervoor terecht bij Nierziekten

Op deze multidisciplinaire poli werken cardiologen, neurologen, vaatchirurgen, internisten en radiologen samen aan het voorkomen en behandelen van (nieuwe) hart- en vaatziekten.

Wanneer u een aandoening aan de vaten hebt, of een verhoogd risico daarop (door bijvoorbeeld een myocardinfarct, arterieel vaatlijden, hypertensie of diabetes mellitus) kunt u terecht op de Vasculaire risicopoli. Uw huisarts kan u verwijzen naar deze poli voor een screening wanneer u vasculaire problemen heeft.

Alle afspraken op 1 dag

Het voordeel van de Vasculaire Risicopolikliniek is dat u in 1 ochtend of middag met alle benodigde specialisten een afspraak heeft. U wordt tijdens deze consulten gescreend op alle risicofactoren die aanleiding kunnen geven tot nieuwe hart- en vaatproblemen.

Hoe werkt deze poli?

U krijgt een vragenlijst die u invult. Op grond hiervan bepalen de specialisten welke onderzoeken er nodig zijn. De doktersassistenten plannen vervolgens de onderzoeken zoveel mogelijk aaneengesloten op 1 ochtend in. De afspraken krijgt u per post toegestuurd. Na de onderzoeken bespreken de specialisten de resultaten en bepalen zij of behandeling noodzakelijk is. Uw huisarts ontvangt de onderzoeksuitslagen en het eventuele behandeladvies hooguit 2 weken nadat u de onderzoeken heeft ondergaan.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Nierziekten.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Nierziekten van OLVG. Laatst gewijzigd: 05 juli 2017