Aandoeningen & behandelingen

Hematotachogramu kunt hiervoor terecht bij Klinische Neurofysiologie

Het hematotachogram (HTG) meet de stroomsnelheden van het bloed in de slagaderen van de armen of benen. Hiermee proberen wij achter de oorzaak van uw klachten te komen.

Verloop

Voorbereiding

Wie doet het onderzoek?

Klinisch neurofysiologisch onderzoek wordt gedaan door een speciaal hiervoor opgeleide laborant.

Duur van het onderzoek

De duur van het onderzoek is voor elke patiënt verschillend. Meestal moet u rekenen op 30 tot 60 minuten.

Risico's en bijverschijnselen

Aan dit onderzoek zijn geen risico’s of bijverschijnselen verbonden. U krijgt niets toegediend, er wordt alleen gemeten. Het onderzoek doet geen pijn.

Het onderzoek

Tijdens het onderzoek ligt u op bed. Door middel van ultrageluid wordt de snelheid gemeten van de bloedstroom op verschillende plaatsen op de armen of benen. Hierbij wordt een probe (zender en ontvanger) op verschillende plaatsen op uw benen en armen geplaatst. Hierna wordt de bloeddruk van uw armen en benen gemeten. Vervolgens wordt u verzocht een tijdje op een loopband te lopen. Na die inspanning meten we nog een aantal maal de bloeddruk van uw armen en benen.

Na het onderzoek

De resultaten van het onderzoek worden beoordeeld door de klinisch neurofysioloog en vervolgens doorgestuurd naar uw behandelend arts. De uitslag van het onderzoek krijgt u te horen bij uw eerstvolgende bezoek aan de polikliniek van uw specialist.

Tips

  • Neem mee

    Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen)

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Klinische Neurofysiologie. 

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Klinische Neurofysiologie van OLVG. Laatst gewijzigd: 04 september 2018