Opleidingen voor zorgprofessionals

HBO-V duaal (niveau 6)

Ben je handig, scherp van geest, communicatief vaardig en stressbestendig, kun je goed samenwerken én werk je graag met mensen? Dan is het beroep van verpleegkundige iets voor jou. Tijdens de opleiding HBO-V duaal leer je alles over de verpleging van zieke mensen en krijg je inzicht in de samenwerking tussen verschillende disciplines. Je werkt en leert tegelijk.

Als verpleegkundige moet je goed met mensen van alle leeftijden en achtergronden om kunnen gaan. Ook als ze pijn hebben, misschien niet meer beter worden of psychisch in de war zijn. In de opleiding leer je hoe je dit op een professionele manier doet. Je leert luisteren, plannen, organiseren, samenwerken en overleggen. Ook leer je gegevens te analyseren in complexe zorgsituaties. Verder komen natuurlijk alle zorgtaken aan bod, zoals bijvoorbeeld hulp bieden bij wassen en aankleden, eten en drinken, en (technische) vaardigheden die jij als verpleegkundige (niveau 6) moet beheersen. Evidence-based practice en klinisch redeneren lopen als een rode draad door de opleiding heen.

De HBO-V duaal opleiding in OLVG is vooral geschikt en succesvol gebleken voor mensen die al een andere opleiding hebben gevolgd, gewerkt hebben en een carrièreswitch willen maken.

Als je de opleiding HBO-V duaal hebt afgerond, kun je zelfstandig als verpleegkundige aan het werk in een algemeen ziekenhuis. Lees meer over:

Opleidingsprogramma

De HBO-V duaal opleiding is een combinatie van leren en werken, waarbij er een voortdurende afwisseling is van theorie en praktijk. Het theoriegedeelte wordt verzorgd door de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Daarnaast loop je stage/werk je als leerling-verpleegkundige in OLVG.

De opleiding duurt 4 jaar en bestaat uit een propedeutische fase (eerste studiejaar) en een hoofdfase (tweede, derde en vierde studiejaar). Als je je propedeuse binnen het eerste studiejaar behaalt, krijg je van OLVG een leer/arbeidscontract voor de overige drie jaar van je opleiding.

Tijdens praktijkperioden loop je stages op beide locaties (Oost en West) van OLVG. Je krijgt dan alle gelegenheid om verpleegkundige vaardigheden aan te leren. Je kunt zeggen dat je kennis en vaardigheden vooral leert door te werken in plaats van op school. Ons motto is: 'in de praktijk wat kan, op school wat moet'.

Opleidingsgegevens

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding HBO-V duaal moet je in het bezit zijn van minimaal een havo- diploma. Hoewel niet verplicht, is het handig als je examen hebt gedaan in biologie. Ook kun je de opleiding starten als je een 4-jarige MBO-opleiding hebt afgerond. Voor MBO-verpleegkundigen is het echter niet mogelijk om de duale opleiding in OLVG te doen. Zij kunnen dus niet de 4-jarige opleiding doen en ook niet instromen in het verkorte HBO-V-traject.

Opleidingsduur en lesdagen

De opleiding duurt vier jaar. Je werkt gedurende de opleiding in een dienstverband van minimaal 32 uur. De studie- en werkbelasting is per week ongeveer 40 uur.

Solliciteren

Vanaf heden is het mogelijk om te solliciteren voor een HBO-V duaal opleidingsplaats in OLVG. Download het motivatieformulier

De sollicitaties worden behandeld in volgorde van ontvangst. We sluiten de werving en selectie af als we voldoende geschikte kandidaten hebben geselecteerd.

Kosten en salaris

Je betaalt eerst zelf het lesgeld/collegegeld. Aan het eind van ieder studiejaar kun je het lesgeld/wettelijk vastgestelde collegegeld bij OLVG declareren. Je moet het betreffende studiejaar wel met voldoende resultaat hebben afgesloten. Meer details hierover vind je in de brochure van de opleiding.

Verplichte studieboeken schaf je zelf aan. Deze kosten kun je eveneens aan het eind van het studiejaar declareren bij OLVG. Hiervoor geldt: bij voldoende resultaat een maximaal bedrag van € 340,- . Bij declaraties moet je de originele betaalwijzen overleggen. De terugbetalingsregeling is niet van toepassing.

In het eerste leerjaar ontvang je een vergoeding van € 1.106,- bruto per maand (gegevens 1 juli 2017). Raadpleeg voor de vergoedingsregeling de brochure van de opleiding.

Vanaf het tweede studiejaar ontvang je salaris. 

Leerjaar 2 (32 uur)     € 1.237,-

Leerjaar 3 (32 uur)     € 1.403,-

Leerjaar 4 (32 uur)     € 1.561,-

De bedragen zijn in bruto per maand (1 juli 2017).

Diploma

Na afronding van de opleiding heb je een bachelorsdiploma.

Meer weten?

Bekijk de informatiebrochure en kom naar het Verpleegkundig Informatiecafé. Daar kun je al je vragen stellen en ontdekken of deze opleiding aansluit bij jouw ideeën en plannen. Je kunt met duaal studenten in gesprek gaan over hun ervaringen en tijdens een rondleiding een kijkje nemen in ons ziekenhuis.

Data: 19 oktober, 30 november en 14 december 2017

Tijd: 15.30 - 17.00 uur.

Locatie: OLVG, locatie Oost, Oosterpark 9 in Amsterdam. Het Informatiecafé vindt plaats op de begane grond van het N-gebouw. Deze vleugel is direct tegenover de receptie bij de hoofdingang.

Aanmelden: Aanmelden is verplicht. Je kunt je opgeven bij Ayse Tuna, HR-assistent, via: a.tuna@olvg.nl.

Zorg dat je de informatiebrochure hebt gelezen voor je naar het verpleegkundig informatiecafé komt (deze wordt uiterlijk half oktober op deze site geplaatst). Dan kun je gericht je vragen stellen.

Open dag Hogeschool van Amsterdam
Tijdens de open dag van de HvA is OLVG vertegenwoordigd en kun je terecht voor meer informatie. Kijk voor de datum op de website van de HvA.