Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

18 november 2019

Uroloog Liselotte Boevé -------- BIOPT VAN DE PROSTAAT VIA DE HUID IS VEILIGER EN MINDER BELASTEND ---

‘Elk jaar krijgen meer dan 12.000 mannen de diagnose prostaatkanker. Nog veel meer mannen laten in het ziekenhuis via een biopsie (afname van een klein stukje weefsel met een naald) onderzoeken óf ze prostaatkanker hebben. Een onderzoek dat spannend is en waar zij vaak erg tegenop zien. In OLVG willen we dat patiënten hier zo weinig mogelijk last van hebben. Daarom bieden wij een methode die veiliger en minder belastend is: het perineaal biopt.

Lees verder
  • 07 juni 2017

    Geriater Oscar de Vries tijd is mijn instrument

    Als geriater houd ik me bezig met zorg voor ouderen. Wát een ‘oudere’ is? Een leeftijd kan ik niet noemen. Een marathonloper van 80 zal ik niet op mijn spreekuur zien. Iemand van 70 die alles heeft gedaan wat God verboden heeft wellicht weer wel. Wat mijn patiënten gemeen hebben, is dat ze meerdere gezondheidsklachten hebben die hen belemmeren in hun functioneren. Dat vraagt om een andere aanpak dan bij veel andere specialismen: tijd is mijn instrument.

    Lees verder
  • 07 juni 2017

    Afdelingsleider Marian Klaverveld kijken naar de dingen die je wél kunt

    Dialysepatiënten verblijven meerdere keren per week op de Dialyse-afdeling. Afdelingsleider Marian Klaverveld ontwikkelde samen met haar team een aantal activiteiten voor patiënten. Onder andere taalles. ‘Actief zijn doet de meeste mensen goed.’

    Lees verder
  • 01 juni 2017

    internist Kees Brinkman naar een normaal leven zonder vooroordelen  

    Prof. dr. Kees Brinkman is al zijn hele loopbaan nauw betrokken bij de ontwikkeling en verbetering van de medische zorg voor hiv-patiënten. In de afgelopen 25 jaar is er veel gebeurd op het gebied van hiv en aids vertelt hij in zijn blog. 'Waar helaas weinig aan is veranderd, is het stigma dat mensen met hiv ervaren.'

    Lees verder
  • 01 juni 2017

    Internist Ineke Schouten speuren naar de diagnose

    Internist Ineke Schouten is vrijwel dagelijks op de Spoedeisende Hulp van OLVG te vinden. Haar aandachtsgebied is de acute interne geneeskunde. Vaak gaat het om klachten waarvan niet direct duidelijk is waardoor ze worden veroorzaakt. "Saai is mijn beroep nooit".

    Lees verder
  • 01 juni 2017

    Verpleegkundig specialist Melissa Sombroek tijdens de behandeling zien mensen de voordelen van mijn rol

    ‘Vorige week kreeg ik een kaartje van een van mijn patiënten. Ik begeleidde haar als verpleegkundig specialist in haar behandeltraject voor borstkanker. ‘Dankjewel voor alle heldere info en support, zodat ik ook nu weer mijn eigen beslissing heb kunnen nemen,’ stond erop.

    Lees verder
  • 27 maart 2017

    Nierteam aan huis *naasten weten vaak niet welke impact het heeft*

    Stel, je hebt een nierziekte en je nieren functioneren bijna niet meer. Wat betekent dat? En hoe vertel je het je omgeving? Het Nierteam aan Huis helpt.

    Lees verder
  • 27 maart 2017

    nieuwe aortaklep snel op de been ondanks grote operatie

    Een aortaklep vervangen? Niet lang geleden was een openhartoperatie de enige oplossing; een zware ingreep waarna je maanden moest herstellen. Interventiecardioloog Giovanni Amoroso verving in januari 2017 een klep via de liesslagader onder plaatselijke verdoving.

    Lees verder
  • 27 maart 2017

    Cenkay viel veertig kilo af de motivatie moet uit jezelf komen

    Hij raakte bijna veertig kilo kwijt in veertien maanden tijd. Een opmerkelijke prestatie van Cenkay. Dat is vooral te danken aan zijn andere levensstijl. En de hulp bij OLVG. Hij raakte bijna veertig kilo kwijt in veertien maanden tijd. Een opmerkelijke prestatie van Cenkay. Dat is vooral te danken aan… zijn andere levensstijl. En de hulp bij OLVG.

    Lees verder

Pagina's