Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

Uitgelicht | 18 oktober 2017

Boksen tegen borstkankerik wil deze vrouwen in hun kracht zetten

‘Drie jaar geleden heb ik voor mezelf een knop omgezet en ben ik begonnen met sporten. Dit heeft mijn leven een nieuwe wending gegeven. Ik veranderde van een niet fitte, vermoeide vrouw in iemand die weer energiek én gelukkiger in het leven staat. Die ervaring, dat gevoel gun ik anderen ook. Dit bracht me op het idee om tijdens de landelijke Borstkankermaand iets sportiefs en krachtigs te organiseren voor vrouwelijke (ex)patiënten.’

Lees verder
  • Uitgelicht | 17 november 2017

    over vroeggeboren baby’sde ouders bevinden zich in een emotionele achtbaan

    Wist u dat er in Nederland dagelijks 47 baby’s te vroeg worden geboren? En dat er van die prematuren per dag 3 overlijden? Daarnaast is er een forse kans op een blijvende handicap. Daarom vindt Jennie van Tilburg, teamleider Neonatologie van locatie West, het goed dat OLVG op 17 november aandacht besteedt aan Wereld Prematuren Dag.

    Lees verder
  • Uitgelicht | 18 oktober 2017

    De overgang: 7 misvattingen ontkracht door gynaecoloog Dorenda van Dijken

    De overgang: de helft van de wereldbevolking krijgt ermee te maken. Van alle vrouwen tussen de 40 en 60 jaar heeft 80 procent klachten. Op OLVG, locatie West werken we al jaren met een menopauzeteam van ervaren specialisten. Tijdens het spreekuur horen we dagelijks welke misvattingen er nog steeds zijn rond de overgang. Tijd om die eens op een rijtje te zetten.

    Lees verder
  • Uitgelicht | 11 oktober 2017

    Van discotheek naar chemotherapie Mercedes heeft borstkanker

    In het weekend danst ze in clubs en discotheken. Vrijdag krijgt ze haar vijfde chemotherapie in OLVG. ‘Soms moet ik heel erg lachen in mijzelf.  Sta ik mooi opgemaakt te dansen met een pruik op. Al die mensen die naar me kijken moesten eens weten…’, aldus de 33-jarige van oorsprong Perzische Mercedes Khani.

    Lees verder
  • Uitgelicht | 9 oktober 2017

    over diastolisch hartfalen na de juiste diagnose leefde mijn vader weer op

    De conditie van de heer Turan ging achteruit, ondanks veelvuldige behandelingen voor zijn hartklachten. Op gegeven moment werd hij zelfs opgegeven. Tot cardioloog Van Heerebeek diastolisch hartfalen vaststelde; een relatief onbekende aandoening.

    Lees verder
  • Uitgelicht | 29 september 2017

    hartpoli speciaal voor vrouwenomdat hartproblemen bij vrouwen vaak niet begrepen worden

    Ruim vijf jaar geleden opende OLVG als één van de eersten in Amsterdam een hartpoli speciaal voor vrouwen. Cardioloog Jutta Schroeder-Tanka ziet tijdens dit spreekuur voor hartklachten vrouwen uit het hele land. Vandaag, op Dress Red Day, blikt Jutta terug én kijkt ze vooruit.

    Lees verder
  • Uitgelicht | 9 september 2017

    de rookstoppolikliniekals je het echt wilt, lukt het

    Roken is slecht voor de gezondheid. Dat weet iedereen. Toch lukt het niet iedereen te stoppen met roken. Gelukkig helpt de rookstoppolikliniek van OLVG.

    Lees verder
  • Uitgelicht | 6 september 2017

    Dicky leerde lezen toen hij 30 wasik heb mijn lijf en leven weer in de hand

    Laaggeletterden kampen vaak met overgewicht en gezondheidsproblemen. Uit schaamte durven ze hun taalprobleem meestal niet met zorgverleners te delen, met alle gevolgen van dien. En daar moet verandering in komen, vindt ervaringsdeskundige Dicky Gingnagel (48).

    Lees verder
  • Uitgelicht | 4 september 2017

    Het Taalpunt voor betere gezondheidsvaardighedenlezen en schrijven is ze altijd lastig blijven vinden

    Wist u dat 1 op de 6 inwoners van Nederland laaggeletterd is? Het is dus niet vanzelfsprekend dat iedereen alle medische informatie goed begrijpt. Er kunnen gemakkelijk misverstanden ontstaan, vooral als het gaat over ziekte en gezondheid . Als taalvrijwilliger bij het Taalpunt in OLVG maak ik dit regelmatig mee.

    Lees verder
  • Uitgelicht | 28 augustus 2017

    Debbie maakt mooiste dag nog mooier nu kan mevrouw Lopez met wensambulance naar bruiloft dochter 

    Al vijf weken ligt mevrouw Lopez (51) in OLVG. De van origine Dominicaanse herstelt van een zware darmoperatie. Als een patiënt zo lang op de afdeling ligt, bouw je een bijzondere band op. Dus toen verpleegkundige Debbie Wokke hoorde dat mevrouw Lopez de bruiloft van haar dochter zou missen, kwam ze in actie.

     

    Lees verder

Pagina's