Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

Uitgelicht | 8 februari 2018

chemobehandeling darmkanker kan vaak gehalveerddit was een enorme opluchting

Een nieuw inzicht: bij sommige gevallen van dikkedarmkanker blijkt een chemokuur van vier behandelingen bijna net zo effectief als van acht behandelingen. Goed nieuws, dat mensen als Hokon helpt nog sneller te genezen.

Lees verder
  • Uitgelicht | 8 februari 2018

    Minder stress bij ingreep bij kinderen

    De tijd van 'even doorbijten, daar word je flink van' is voorbij. Linda Schuiten, verpleegkundig specialist, helpt kinderen zich te ontspannen bij pijn, angst en sedatie. 

    Lees verder
  • Uitgelicht | 8 februari 2018

    digitale coach voor COPDmijn leven is een stuk rustiger geworden

    Mevrouw Bot voelt zich prettiger sinds ze een digitale coach gebruikt om haar longklachten te bewaken. ‘Het is beter voor mijn longen én voor mijn gemoedsrust.’

    Lees verder
  • Uitgelicht | 3 februari 2018

    over psychologische zorg bij kankerkanker raakt een heel gezin

    Je hebt een gezin met jonge kinderen en een rijk, gevuld leven. En dan krijg je nieuws dat de grond onder je voeten vandaan trekt. Je hebt kanker en wordt niet meer beter. Een horrorscenario dat je niemand toewenst, maar voor sommige van mijn patiënten realiteit is. 

    Lees verder
  • Uitgelicht | 23 november 2017

    10 jaar hiv-sneltestweek in OLVG het draait om méér dan prikken en een preventiepraatje

    Verpleegkundig consulent Klaas Hoeksema is vanaf het eerste uur betrokken bij de gratis én anonieme hiv-test. OLVG organiseert de sneltestweek al 10 jaar in de week rondom Wereld Aids Dag.

    Lees verder
  • Uitgelicht | 17 november 2017

    over vroeggeboren baby’sde ouders bevinden zich in een emotionele achtbaan

    Wist u dat er in Nederland dagelijks 47 baby’s te vroeg worden geboren? En dat er van die prematuren per dag 3 overlijden? Daarnaast is er een forse kans op een blijvende handicap. Daarom vindt Jennie van Tilburg, teamleider Neonatologie van locatie West, het goed dat OLVG op 17 november aandacht besteedt aan Wereld Prematuren Dag.

    Lees verder
  • Uitgelicht | 18 oktober 2017

    De overgang7 misvattingen ontkracht door gynaecoloog Dorenda van Dijken

    De overgang: de helft van de wereldbevolking krijgt ermee te maken. Van alle vrouwen tussen de 40 en 60 jaar heeft 80 procent klachten. Op OLVG, locatie West werken we al jaren met een menopauzeteam van ervaren specialisten. Tijdens het spreekuur horen we dagelijks welke misvattingen er nog steeds zijn rond de overgang. Tijd om die eens op een rijtje te zetten.

    Lees verder
  • Uitgelicht | 18 oktober 2017

    Boksen tegen borstkankerik wil deze vrouwen in hun kracht zetten

    ‘Drie jaar geleden heb ik voor mezelf een knop omgezet en ben ik begonnen met sporten. Dit heeft mijn leven een nieuwe wending gegeven. Ik veranderde van een niet fitte, vermoeide vrouw in iemand die weer energiek én gelukkiger in het leven staat. Die ervaring, dat gevoel gun ik anderen ook. Dit bracht me op het idee om tijdens de landelijke Borstkankermaand iets sportiefs en krachtigs te organiseren voor vrouwelijke (ex)patiënten.’

    Lees verder
  • Uitgelicht | 11 oktober 2017

    Van discotheek naar chemotherapie Mercedes heeft borstkanker

    In het weekend danst ze in clubs en discotheken. Vrijdag krijgt ze haar vijfde chemotherapie in OLVG. ‘Soms moet ik heel erg lachen in mijzelf.  Sta ik mooi opgemaakt te dansen met een pruik op. Al die mensen die naar me kijken moesten eens weten…’, aldus de 33-jarige van oorsprong Perzische Mercedes Khani.

    Lees verder
  • Uitgelicht | 9 oktober 2017

    over diastolisch hartfalen na de juiste diagnose leefde mijn vader weer op

    De conditie van de heer Turan ging achteruit, ondanks veelvuldige behandelingen voor zijn hartklachten. Op gegeven moment werd hij zelfs opgegeven. Tot cardioloog Van Heerebeek diastolisch hartfalen vaststelde; een relatief onbekende aandoening.

    Lees verder

Pagina's