Uw dossier online inzien?
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
‘Vanaf het moment dat iemand de diagnose darmkanker krijgt, start ik direct met zijn of haar persoonlijke begeleiding. Ik plan onderzoeken in en geef uitleg over het behandeltraject. Wat ik in zo’n eerste gesprek ook en vooral duidelijk probeer te maken aan patiënten, is dat ze altijd op me kunnen terugvallen. Als ze vragen hebben over praktisch of organisatorische zaken, maar ook als ze wat extra steun op persoonlijk vlak nodig hebben.
Bij zo’n impactvolle ziekte als kanker is het persoonlijke contact een ontzettend belangrijk onderdeel van de zorg. Daarom zorg ik dat ik altijd bereikbaar én zichtbaar blijf voor mijn patiënten. Zo probeer ik bijvoorbeeld altijd langs te komen op de afdeling wanneer iemand net is geopereerd. Gewoon om even een praatje maken. De meeste patiënten verwachten mij daar meestal helemaal niet. “Wat fijn om hier een vertrouwd gezicht te zien te zien”, hoor ik vaak terug.
Na de behandeling blijven mensen nog 5 jaar bij ons onder controle. In deze periode zie ik mijn patiënten terug op de polikliniek chirurgie én kunnen ze gebruik blijven maken van mijn visitekaartje. Heel belangrijk, want juist in de tijd na de behandeling ervaren veel mensen lichamelijke en psychische klachten. Ik vind het heel waardevol dat we als casemanager ook in deze periode zorg kunnen blijven bieden. Een houvast blijven van begin tot eind.’
In het kader van de darmkankermaand vertellen 6 medewerkers deze maand over hun rol als casemanager. In deze portettenreeks verscheen eerder:
Casemanager Madelon Mok: 'mijn "dubbelrol" biedt voordelen'
Casemanager Ellen van den Boogaard: 'ik kan dat stapje extra zetten voor mijn patiënten'
Casemanager Mariëtte van Nes: 'ik kan als een persoonlijk gids de weg wijzen'
Wilt u meer weten over de taken van onze casemanagers? Lees dan de functiebeschrijving.