Dermatologie

MSc A. Buitink

physician assistant

Afdeling: Dermatologie

Aandachtsgebieden

Algemene Dermatologie en AIN

Na het afstuderen als Huidtherapeut op de Hogeschool Utrecht in 2014, heb ik enkele jaren werkervaring opgedaan in de patiëntenzorg. Ik heb in deze periode veel patiënten behandeld met pigmentatiestoornissen, acne, chemische peelings, microdermabrasie, littekens, overbeharing en couperose.

Dit werk heb ik met veel plezier gedaan, echter merkte ik al snel dat ik mezelf graag verder wilde ontwikkelen op medisch vlak en aan het werk wilde in een ziekenhuis. Ik ben toen in het Flevoziekenhuis te Almere aan de slag gegaan als Physician Assistant Plastische Chirurgie in opleiding. In mei 2019 studeerde ik af en heb ik het Flevoziekenhuis en de Plastische Chirurgie verlaten.

Op dit moment werk ik met veel plezier op de polikliniek Dermatologie op OLVG, locatie Oost. Ik vind het belangrijk dat alle patiënten de juiste zorg en aandacht krijgen, naast de reguliere behandeling die geïndiceerd is. De werkwijze en de sfeer op de polikliniek Dermatologie maken dit mogelijk.

Over de Master Physician Assistant

Het beroep Master Physician Assistant (MPA) is een relatief nieuw beroep en een nieuwe functie in de gezondheidszorg in Nederland. In Amerika is deze functie volop geïntegreerd binnen de gezondheidszorg. In onderzoek is aangetoond dat het beroep de kwaliteit van de gezondheidszorg verhoogt en de kosten verlaagt.
Een MPA werkt in het medisch domein. Dit wil zeggen dat ik een aantal taken van de artsen en in mijn geval de dermatologen overneem. U kunt hierbij denken aan het opstellen van een behandelplan, het uitschrijven van medicatie, maar ook het uitvoeren van kleine ingrepen.

Opleiding en werkervaring

Specialist sinds

mei 2019

Bij OLVG sinds

mei 2019

Opleiding

Physician Assistant Plastische Chirurgie, Flevoziekenhuis, Almere

Werkervaring

Flevoziekenhuis, Almere

Talen

Nederlands, Engels