Home

De Corona Check

Door de uitbraak van het coronavirus neemt de zorgvraag toe. OLVG zet daarom nieuwe middelen in naast de reguliere zorg. Onder andere een app: De Corona Check. Deze app is bedoeld voor mensen die gezondheidsproblemen hebben die mogelijk door het coronavirus worden veroorzaakt. 

In de app kunt u dagelijks eenvoudig gezondheidsgegevens doorgeven. Bijvoorbeeld hoeveel u hoest, of u kortademig bent en wat uw temperatuur is. U krijgt binnen 48 uur een bericht van het medisch team. Als er medische reden toe is, wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

Het medische team achter De Corona Check 

Achter de schermen werken veel zorgverleners uit OLVG om uw ingevulde gegevens in de app te beoordelen en u – waar nodig – van advies te voorzien. Benieuwd naar wie dit zijn en wat zij zoal doen? Bekijk hieronder de filmpjes van onze collega’s Aniek, Iris en Akif.

Aniek - longfunctieanalist

OLVG corona check

Iris - verpleegkundig specialist Hartcentrum

OLVG corona check

Akif - arts i.o. tot huisarts

OLVG corona check

Meer informatie 

Let op! Deze app ondersteunt, maar vervangt niet de gewone zorg via uw huisarts of eerste hulp. Heeft u dringend zorg nodig, ook als u de app gebruikt? Onderneem dan zelf actie en neem contact op met uw huisarts of bel bij spoed 112. Bedenk ook dat uw klachten door iets anders dan het coronavirus kunnen worden veroorzaakt.

Voor meer informatie een aanmelden:

Aanmelden