Aandoeningen & behandelingen

Carpale tunnelsyndroomoperatieu kunt hiervoor terecht bij Plastische Chirurgie

Het carpale tunnelsyndroom is een zenuwbeklemming in de pols door een zwelling binnen de carpale tunnel: een kokertje om de zenuw en de buigpezen. Voor de behandeling van het carpale tunnelsyndroom zijn pijnstillers soms voldoende. Als de klachten niet verdwijnen of verminderen, kan een injectie of een spalkje 's nachts helpen. Als dat niet helpt, volgt een kleine operatie om de druk op de zenuw verminderen.

Verloop

Voorbereiding

De behandeling wordt meestal onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, door een injectie in de pols. In uitzonderlijke gevallen gebeurt dit door een injectie in de oksel (plexusblokkade), die uw hele arm gedurende een aantal uren gevoelloos maakt. In overleg met uw behandelend arts wordt uw verdoving bepaald.

De behandeling

Tijdens de operatie wordt door middel van een klein sneetje van ongeveer 3 centimeter in de bovenkant van het kokertje, aan de kant van de handpalm, de carpale tunnel ruimer gemaakt en de beklemde zenuw blootgelegd. Als de zenuw niet meer beklemd is, wordt de wond gehecht met onoplosbare hechtingen. Over de hechting komt een gewone pleister, en daaroverheen een drukverband. In sommige gevallen krijgt u een draagdoek, mitella, om uw arm.

Na de behandeling

Op de afdeling

Na de poliklinische operatie kunt u meteen weer naar huis. Na de operatie in dagbehandeling blijft u nog een paar uur op de afdeling.

Pijnbestrijding

Na een aantal uren is de verdoving uitgewerkt. Vooral de eerste dagen is het wondje vaak erg pijnlijk. Toch moet u uw vingers nu goed gaan bewegen. Tegen de pijn kunt u paracetamol innemen. Een recept heeft u hiervoor niet nodig. Gedurende de eerste dagen kunt u 3 tot 4 keer per dag twee tabletten tegelijk innemen. U mag niet meer dan 8 tabletten per dag nemen.

 

Tips

  • Neem mee

    Geldig identiteitsbewijs (ook voor kinderen vanaf 30 dagen), verzekeringspas, verwijsbrief.
  • Medicijnen

    Neem een actueel medicatieoverzicht mee. Gratis via uw apotheek.
  • Nieuwe patiënt?

    Kom dan 15 minuten eerder om u in te schrijven.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Plastische Chirurgie.