Aandoeningen & behandelingen

Bracebehandeling bij enkelbandletselu kunt hiervoor terecht bij Gipskamer

Bij een blessure aan uw enkelband kan een bracebehandeling nuttig zijn. De brace beschermt het enkelgewricht tegen te grote bewegingen. Op deze pagina staat alleen een gedeelte van de belangrijke informatie. Voor verdere informatie over hoe u kunt/moet omgaan met de brace, kunt u de folder downloaden.

Met een bracebehandeling wordt de enkel voor een deel vastgezet, waardoor u bepaalde bewegingen niet kunt maken. Hierdoor krijgen uw enkelbanden de nodige rust om te kunnen genezen en herstellen.

Verloop

De behandeling

De behandeling duurt vier tot zes weken. U komt elke twee weken naar de Gipskamer om de tape te laten vervangen. Aan het eind van de behandeling gaat u naar de behandelend arts op de polikliniek.

Belasten van de voet

U kunt uw voet normaal belasten. Dit betekent dat u niet met krukken of een stok hoeft te lopen. Het gebruik van krukken kunt u daarom zo snel mogelijk afbouwen. Door het gebruik van krukken wordt de functie van tape niet optimaal benut waardoor het herstel langer kan duren.

Let er wel op dat u tijdens het lopen uw voet gewoon afwikkelt. Wij adviseren u om tijdens de behandeling stevige platte schoenen te dragen, bij voorkeur sport- of veterschoenen.

Tape vervangen

De enkeltape moet vervangen worden als:

  • uw tenen een doof gevoel hebben
  • uw tenen blauw worden (geen bloeduitstortingen)
  • uw tenen erg dik worden
  • uw enkel pijnlijker wordt
  • uw tape nat is geworden en niet goed droogt
  • uw tape te los is gaan zitten
  • u veel jeuk of een branderig gevoel krijgt.

Douchehoes

Zorg dat de tape niet nat wordt. Tijdens het douchen, kunt u uw voet met behulp van een beschermhoes of plastic zak droog houden. Informatie over de hoes krijgt u van de gipsverbandmeester

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Gipskamer.