Aandoeningen & behandelingen

Bracebehandeling bij enkelbandletselu kunt hiervoor terecht bij Gipskamer

Bij een blessure aan uw enkelband kan een bracebehandeling nuttig zijn. De brace beschermt het enkelgewricht tegen te grote bewegingen. Op deze pagina staat alleen een gedeelte van de informatie. Voor verdere informatie over hoe u kunt/moet omgaan met de brace, kunt u de folder downloaden.

Met een bracebehandeling wordt de enkel voor een deel vastgezet, waardoor u bepaalde bewegingen niet kunt maken. Hierdoor krijgen uw enkelbanden de nodige rust om te kunnen genezen en herstellen.

Verloop

De behandeling

De behandeling duurt ongeveer vier weken. Aan het eind van de behandeling gaat u naar de behandelend arts op de polikliniek.

Belasten van de voet

U kunt uw voet normaal belasten. Dit betekent dat u niet met krukken of een stok hoeft te lopen. Het gebruik van krukken kunt u daarom zo snel mogelijk afbouwen. Door het gebruik van krukken wordt de functie van tape niet optimaal benut waardoor het herstel langer kan duren.

Let er wel op dat u tijdens het lopen uw voet gewoon afwikkelt. Wij adviseren u om tijdens de behandeling stevige platte schoenen te dragen, bij voorkeur sport- of veterschoenen.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Gipskamer.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Gipskamer van OLVG. Laatst gewijzigd: 18 februari 2019