Aandoeningen & behandelingen

Behandeling bij extreme angst voor de tandartsu kunt hiervoor terecht bij Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie

Soms zijn mensen zo bang voor een ingreep door de tandarts, dat een gewone behandeling niet mogelijk is. Bij deze extreme angst kan de tandarts doorverwijzen naar de MKA-chirurg in OLVG.

Voor mensen met een extreme angst voor behandeling door de tandarts kan een behandeling onder algehele anesthesie (narcose) een oplossing zijn voor hun tandheelkundig probleem.

Voor deze bijzondere behandeling is altijd een verwijzing van uw tandarts nodig. De MKA-chirurg bespreekt van tevoren uitgebreid met u of een behandeling in narcose voor u de juiste optie is, of dat een behandeling van de angst zelf een betere keuze is. Die angstbehandeling zou kunnen plaatsvinden bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde (SBT).

Verloop

De MKA-chirurgen van OLVG zijn geduldig en nemen voldoende tijd voor een gesprek. Dit helpt vaak om de angst te verminderen en de behandeling goed te laten verlopen. Soms schrijft de MKA-chirurg medicatie voor. Die kan voor een behandeling worden ingenomen, en maakt de patiënt wat rustiger voor de behandeling.

Vragen & contact

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie.

De informatie op deze pagina is afkomstig van de afdeling Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van OLVG. Laatst gewijzigd: 04 september 2018