Overzicht agenda

Symposium Kinderen van ernstig zieke ouders

Locatie

Locatie Oost, kapel

Wanneer

Donderdag 31 oktober 2019 17:00 - 20:30 uur

Als een vader of moeder kanker of een andere levensbedreigende ziekte krijgt, is het belangrijk om aandacht te schenken aan de kinderen. Het Team Ondersteunende en Palliatieve zorg OLVG is daarom in samenwerking met  het Ingeborg Douwes Centrum gestart met een project voor vroegtijdige, preventieve hulp aan gezinnen door goede voorlichting, screening op andere belastende factoren in het gezin en goede samenwerking en scholing van eventuele overige betrokken hulpverleners.

 

Wij willen u op het symposium Kinderen van ernstig zieke ouders graag meer vertellen over dit project, ervaringen delen van patiënten (ouders en kinderen) en u meenemen in de (wetenschappelijke) kennis over dit onderwerp.

Ook willen wij u handvatten geven hoe u zelf met uw ernstig zieke patiënt en de rest van het gezin in gesprek kan gaan over de ontstane situatie in het gezin. 

Voor wie:

Huisartsen en praktijkondersteuners, jeugdartsen,  medisch specialisten,  AIOS, verpleegkundigen, psychologen en geestelijke verzorgers uit 1e en 2e lijn.

Meer informatie volgt binnenkort.

Overzicht agenda