Overzicht agenda

Optreden Tour de Chants

Wanneer

Op woensdag 3 augustus vindt er in de kapel in OLVG West om 14.00 uur een gratis optreden plaats van finalisten van het Ouderen Songfestival, begeleid door pianist Kees van Zantwijk. Het concert wordt georganiseerd voor patiënten maar iedereen is van harte welkom om dit mooie en gezellige concert mee te maken!

Van april tot half september trekken solisten (oud finalisten) van het Ouderen Songfestival door Amsterdamse wijken en buurten om een divers programma te laten horen met liedjes in allerlei stijlen: van opera aria's tot Amsterdamse meezingers.

Het Ouderen Songfestival is een landelijk muziekfestival, ooit bescheiden begonnen in een verzorgingshuis in Amsterdam en 30 jaar later uitgegroeid tot een landelijk festival. Iedereen vanaf 55 jaar mag deelnemen, als solist, duo en/of trio. Zestien finalisten blijven over. Zij staan uiteindelijk in de Grande Finale in het DeLaMar (dit jaar op 11 december 2022).  Begeleid door het OSF Orkest onder leiding van Kees van Zantwijk brengen zij opnieuw hun lied ten gehore, waarbij ze een gooi doen naar de eerste, tweede en derde vakjury-prijs, de Hans Martinusse|Amsterdam publieksprijs en de internetprijs. De repertoirekeuze is geheel vrij. Alle genres zijn mogelijk.

De solisten van deze middag zijn:  

Bill Monsour is een van origine Amerikaanse bariton, al heel lang woonachtig in Amsterdam. Hij zingt veel American Songbook-repertoire, maar maakt ook graag muzikale uitstapjes. Zo zingt hij ook het prachtige Whistling Away the Dark van Henry Mancini en Viva La Vida van Cold Play.

Nien Besselink is zangeres van het kleinkunst-repertoire in hart en nieren. Ze is een ware vertolker van het werk van Annie M.G. Schmidt, zoals de Bij en Zwartbessie. Maar ze kijkt verder. Zo staat bijvoorbeeld ook de hertaling Geef me de moed van Charles Aznavour op haar programma.

Anita van der Donk is een groot liefhebber van het Nederlandstalige levenslied. Ze brengt het met veel humor en ondanks haar begenadigde leeftijd op een heel frisse, soms zelfs ondeugende wijze. Drie zomers lang, Tango d'amor, Vuile huichelaar: ze komen allemaal voorbij. Anita leeft voor de zang, dat straalt ze tijdens ieder optreden weer uit.

Kees van Zantwijk is al jaren de muzikaal leider en pianist van de Tour de Chant en het Ouderen Songfestival. Hij is klassiek geschoold, maar is uitermate breed georiënteerd. Hij begeleidt alle zangers op virtuoze en kundige wijze ongeacht het repertoire. Zijn begeleiding geeft de zangers vleugels!

Voor meer informatie over locaties en uitvoeringen zie: www.ouderensongfestival.nl

Overzicht agenda