Overzicht agenda

Meezingconcert koor 'Nieuwe Nederlandse Religieuze Muziek' o.l.v. Antoine Oomen

Wanneer

Het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek is een projectkoor dat bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen. Niet alle leden doen met alle projecten mee. Antoine Oomen is pianist, componist en dirigent. Uit de pianist kwam de componist en uit de componist de dirigent te voorschijn, maar de drie functies bleven naast elkaar en even sterk in zijn muzikale leven overeind, ook al neemt nu het componeren verreweg het grootste gedeelte van zijn tijd in beslag.

Het Koor voor nieuwe Nederlandse religieuze muziek is in 1992 opgericht door Antoine Oomen en Tom Löwenthal, met als doel cd's op te nemen van de composities die zij maakten voor koor op teksten van Huub Oosterhuis en het geven van liturgische concerten. Tom dirigeerde en Antoine speelde piano. Na een paar jaar trok Tom Löwenthal zich terug. Vanaf die tijd dirigeerde Antoine Oomen het koor en deed Henri Heuvelmans de begeleiding. Tot 2005. Daarna werd Roland Aalbers de vaste pianist. Voor meer informatie over het koor en Antoine Oomen zie www.antoineoommen.nl

Huub Oosterhuis (1933) studeerde wijsbegeerte, Nederlandse taal- en letterkunde en theologie. In 1964 werd hij tot priester gewijd. Vanaf 1965 is hij verbonden aan de Amsterdamse Studentenekklesia.

Sinds eind jaren vijftig schrijft en publiceert Oosterhuis met grote regelmaat teksten: liederen en gebeden voor een nieuwe Nederlandse liturgie, theologische essays en vrije poëzie.

BOOM AAN LEVEND WATER
Tien Psalmen en tien Requiem-gezangen

Tien Psalmen en tien Requiem-gezangen

Tekst: Huub Oosterhuis

Muziek: Antoine Oomen

Gesproken woord: Elte Rauch

Toegang: 10 euro

Overzicht agenda