Vergoeding van uw behandeling

Vergoeding kosten van uw behandeling »

Uw zorgverzekeraar betaalt alle kosten van het basispakket. Heeft u zorg nodig die niet onder dit pakket valt? Dan kan het zijn dat u een deel van de rekening zelf moet betalen. Dit is afhankelijk van uw aanvullende verzekering.

Uw zorgverzekering

Uw zorgverzekering »

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht om zich te verzekeren tegen ziektekosten. Zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten van ziekenhuiszorg. U betaalt echter altijd een verplicht eigen risico, in 2016 is dat 385 euro.

Onze tarieven

Onze tarieven »

Welke tarieven brengt het OLVG in rekening? Met zorgverzekeraars zijn afspraken gemaakt over de vergoeding van zorgproducten maar soms moet u (een deel van) de kosten zelf betalen.

Niet verzekerde zorg

Niet-verzekerde zorg »

Zorg zonder een medische noodzaak (bijvoorbeeld cosmetische chirurgie) wordt nooit vergoed uit de basisverzekering. Deze zorg betaalt u dus zelf. U kunt het ziekenhuis vragen wat dit kost.

Algemene behandelvoorwaarden

Algemene behandelvoorwaarden »

Bij een behandeling of ingreep is er sprake van een behandelovereenkomst. Ook hier gelden algemene voorwaarden onder andere over betaling, legitimatie, factuur en klachtenregeling.

Algemene inkoopvoorwaarden (voor leveranciers)

Algemene inkoopvoorwaarden (voor leveranciers) »

De algemene inkoopvoorwaarden van het OLVG zijn onder andere van toepassing op offerteaanvragen door het OLVG, overeenkomsten met de leverancier over de levering van producten en diensten en op het uitvoeren van werkzaamheden.