Medewerkersgroep OLVG

Verblijft u in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) of komt u op bezoek? We maken u graag vertrouwd met ons ziekenhuis en onze gebruiken. Op deze pagina vindt u veel praktische informatie die u tijdens uw verblijf, of bezoek, mogelijk van pas kan komen. Heeft u een vraag of een opmerking? Laat het gerust weten aan uw arts of verpleegkundige.

Namens alle medewerkers van het OLVG, raad van bestuur

Apotheek
Bezoekers aan de poliklinieken en patiënten die na een (dag)opname in het ziekenhuis weer naar huis gaan. Ook bezoekers en buurtbewoners zijn van harte welkom om hun geneesmiddelen of hulpmiddelen op te halen in onze poliklinische apotheek.
De poliklinische apotheek in de Lichtstraat is dagelijks tot 21.00 uur open.

Avondspreekuur
De meeste poliklinieken op locatie Oosterpark zijn elke dinsdag open tot 20.00 uur. Ook kunt u een röntgenfoto laten maken, bloed laten afnemen of een pasje laten maken bij de Inschrijfbalie.

Baby verschonen
Bij de toiletten nabij de hoofdingang bevindt zich een ruimte waar baby’s kunnen worden verschoond.

Beveiliging
Het OLVG heeft een eigen beveiligingsdienst. Neem contact met hen op via telefoonnummer (020) 599 32 31 als u één van uw eigendommen mist, een voorwerp heeft gevonden, een diefstal of vernieling wilt melden.

Brievenbus
Er is een brievenbus tegenover het restaurant in de Lichtstraat voor bezorging binnen en buiten het ziekenhuis.

Cadeautje of kaartje?
U kunt een cadeautje of (digitaal) kaartje versturen naar patiënten die opgenomen zijn in het OLVG.

Espressobar
Bij de hoofdingang is een espressobar. Hier kunt u koffie, thee, frisdranken en zoete lekkernijen kopen.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.00 - 16.00 uur en op dinsdag tot 19.30 uur. Tijdens feestdagen gesloten.

Gebedsruimte voor moslims
In de Lichtstraat vindt u de gebedsruimte voor moslims, de masdjied. Deze is vrij toegankelijk.

Kaartje of cadeautje?
U kunt een cadeautje of (digitaal) kaartje versturen naar patiënten die opgenomen zijn in het OLVG.

Kapel
In een zijgang van de Lichtstraat vindt u de Onze Lieve Vrouwe Kapel. U bent hier overdag en in de avonduren welkom voor een moment van stilte, een gebed of om een kaarsje op te steken. Elke zondag kunt u in de kapel de kerkdienst bijwonen. Slechthorenden kunnen de dienst via de ringleiding beluisteren.

 

Kapsalon
De kapsalon vindt u in de Lichtstraat. U kunt hier terecht van ma t/m vrij van 10.00 - 17.30 uur. U kunt de kapsalon telefonisch bereiken via (020) 599 38 30 of per e-mail kapsalon@olvg.nl.

Kerkdiensten
Elke zondag is er om 10.00 uur een oecumenische kerkdienst in de Onze Lieve Vrouwe Kapel. Iedereen is welkom.

 

Kindersite
Speciaal voor onze jonge bezoekers. Ter voorbereiding op een bezoek aan het OLVG. 

Kluisjes
Heeft u persoonlijke bezittingen die u tijdelijk wilt opslaan? Vlakbij de hoofdingang, naast de toiletten, zijn kluisjes. Het gebruik is gratis.

Locaties
Het OLVG heeft poliklinieken op de Spuistraat en IJburg.

Mobiele telefoon
Het gebruik van mobiele apparatuur is op elke plek in het OLVG toegestaan, tenzij de gebruiker zich in een ruimte bevindt waar met een verbodsbordje is aangegeven dat dit niet mag.

OLVG Informatie- en Entertainmentsysteem OLLIE (telefoon, televisie, radio en internet)
Tijdens uw verblijf in ons ziekenhuis kunt u gratis televisie kijken, internetten en radio luisteren. U betaalt alleen voor het telefoneren. Deze diensten worden gecombineerd in het MultiMediaSysteem OLLIE. Ollie is de afkorting van OLVG Informatie en Entertainment.

Openbaar vervoer
Het OLVG is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Uw Ov-chipkaart kunt u opladen in de centrale hal, tegenover de receptie.

Parkeren Oosterpark
Rondom het OLVG zijn beperkte parkeermogelijkheden. Houdt u er rekening mee dat het vinden van parkeerruimte enige tijd kost. Heeft u een parkeerplaats gevonden, vergeet dan de parkeermeter niet. U kunt ook parkeren in de parkeergarage onder het OLVG: de Oosterparking.

Parkeren voor mindervaliden
In de parkeergarage van het OLVG bevinden zich 6 gehandicaptenparkeerplaatsen. Een gratis uitrijkaart voor gehandicapten en mindervaliden is verkrijgbaar bij de receptie op vertoon van een Gehandicaptenparkeerkaart.

Patiëntenraad
De Patientenraad adviseert het bestuur van het OLVG over patiëntenbelangen zoals dienstverlening, toegankelijkheid en bejegening, maar ook over organisatorische en financiële zaken. Het doel is om de kwaliteit en de veiligheid van de medische, de verpleegkundige zorg en de dienstverlening te verbeteren.

Plattegrond
Met de digitale plattegrond kunt u de route naar de afdeling waar u een afspraak heeft uitstippelen.

Restaurant het Lichtpunt
In de Lichtstraat vindt u bij de liften restaurant het Lichtpunt. In het restaurant bent u van harte welkom voor een drankje, broodje, warme snack of een bescheiden maaltijd. Het restaurant is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 - 20.00 uur en in het weekend van 13.00 - 20.00 uur.

Roken
Het OLVG is een rookvrij ziekenhuis. Hiermee komt het OLVG tegemoet aan het wettelijke verbod om te roken in openbare instellingen, waaronder ook ziekenhuizen. Roken is alleen toegestaan in de binnentuin, tegenover de kapsalon, deze is niet toegankelijk voor bedden.

Rolstoelen
Mensen die slecht ter been zijn, kunnen gebruikmaken van rolstoelen. De rolstoelen staan tegenover de receptie in de centrale hal.

Toiletten
Toiletten voor bezoekers bevinden zich op de begane grond nabij:

  • de hoofdingang, hier is ook een toilet voor invaliden en een ruimte om baby's te verschonen
  • het restaurant en liften, aan het einde van de Lichtstraat 
  • poliplein 4 (P4), hier is ook een toilet voor invaliden.

Tolken
Voor patiënten die geen Nederlands spreken, of moeite hebben met de taal, is er een gratis tolk beschikbaar. Deze zorgt ervoor dat patiënt en hulpverlener elkaar goed begrijpen. Wilt u ook gebruikmaken van een tolk? Uw verpleegkundige kan u er meer over vertellen. Wij adviseren familieleden om niet als tolk op te treden, maar dit over te laten aan een professionele tolk. Voor advies en meer informatie kunt terecht bij Tolknet

Vrijwilligers van de UVV
In het OLVG werken veel vrijwilligers van de UVV (Unie van Vrijwilligers). Zij begeleiden bijvoorbeeld rolstoelpatiënten, en verwijzen patiënten en bezoekers door naar de poliklinieken en verpleegafdelingen. Ook verzorgen zij bloemen op de afdelingen.
De gastvrouwen en gastheren zijn aanwezig van maandag t/m donderdag van 09.00 - 12.00 en van 12.30 - 16.00 uur. Op vrijdag van 09.00 - 12.00 uur.

Wifi
Patiënten, bezoekers en medewerkers hebben gratis beschikking over wifi in het hele ziekenhuis. Via de KPN Hotspot heeft u bijvoorbeeld in de wachtruimtes bij de poliklinieken of op de verpleegafdelingen toegang tot het draadloos internet.

Winkel
In het winkeltje aan het einde van de Lichtstraat kunt u kranten, tijdschriften, bloemen, cadeautjes en versnaperingen kopen. Openingstijden: ma t/m vrij van 8.00 - 20.00 uur, in het weekend van 13.00 - 20.00 uur.