Contactgegevens SEH

Spoed ambulance: 112

Huisartsen: 08800-30600

7 dagen per week, 24 uur per dag

Apotheken Amsterdam:
adressen en openingstijden        

Gebitsklachten 's avonds of in het weekend:
Tandartsspoedpost OLVG

Voor sommige klachten of vragen verwijzen wij u door naar andere hulpverlenende organisaties of instanties in Amsterdam.
Hieronder vindt u een overzicht van adressen en telefoonnummers.

Abortus

Dak- en thuislozen

 • Instroomhuis
  Adressen voor hulp, eten of onderdak vindt u op de sociale kaart voor daklozen en het sociale kaart- en weekschema voor daklozen. 

Gedachte aan zelfmoord

 • 113Online
  113Online wil zelfmoord en zelfbeschadigend gedrag voorkomen en steunt suïcidale mensen, hun naasten en nabestaanden. Als u aan zelfmoord denkt, somber of depressief bent, praat er dan over via de telefoon of chat; anoniem en veilig.
  0900 113 01 13 (24 uur per dag, 7 dagen per week)

Huisartsenpost

 • Huisartsenpost
  Heeft u met spoed een huisarts nodig ’s avonds, ’s nachts of in het weekend. Dan belt u het centrale telefoonnummer (088 – 00 30 600) van de huisartsenpost in Amsterdam, Badhoevedorp, Landsmeer, Diemen en Duivendrecht.

Huiselijk geweld

 • Steunpunt Huiselijk Geweld
  Bent u slachtoffer van huiselijk geweld? De meeste mensen praten niet graag over huiselijk geweld. Daarom lijkt het vaak of u de enige bent die ermee te maken heeft. Maar huiselijk geweld komt helaas veel voor. Het Steunpunt Huiselijk Geweld helpt om te zoeken naar een oplossing. U hoeft uw naam niet te noemen.
  0900 126 26 26

Kindermishandeling

 • Watkanikdoen.nl
  Kindermishandeling komt in Nederland meer dan 100.000 keer per jaar voor. Merkt u in uw omgeving wat van kindermishandeling, wilt u over uw eigen ervaring praten? Doe dan iets. Juist als u twijfelt! Bel met een professional van het Advies en Meldpunt.
  Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK)
  0900 123 12 30

Letselschade / hulp na ongeval

 • Letselspreekuur van de GGD
  Het letselspreekuur helpt slachtoffers van geweld met het opschrijven van de gebeurtenis. Dit heet een ‘letselverklaring’. De politie geeft een forensisch (of gerechtelijk) arts de opdracht een letselverklaring op te stellen. De politie voegt deze verklaring bij het proces verbaal ter informatie van de rechter. Deze verklaring moet door een onafhankelijke arts opgesteld te worden. De SEH-arts is er alleen voor de behandeling van het letsel.
  Het spreekuur is op afspraak op maandag, woensdag en vrijdag van 13.30 tot 15.30 uur. U kunt hier alleen terecht als de politie u heeft aangemeld.
  Algemene Gezondheidszorg (AGZ)
  (020) 555 55 13
  agzsecretariaat@ggd.amsterdam.nl
 • Letselschade advocaten(Isa)
  Bij vragen over aansprakelijkheid, schadeclaims en vergoeding bij leed en/of letsel na een ongeval of misdrijf kunt u hulp en advies krijgen van een gespecialiseerde letseladvocaat. Het eerste oriënterende gesprek is altijd gratis.
  (0900) 664 38 25
 • Hulp na ongeval
  Online Wegwijzer. U vindt hier informatie in de rubrieken Medische zaken, Hulp en Zorg, Schade en Letsel en Werk en Inkomen. Ook kunt u via de postcode zoekmachine een dienstverlener bij u in de buurt inschakelen.

Seksueel overdraagbare aandoeningen

 • Soa-, hiv- en sense-polikliniek
  Bij de soa-polikliniek van de GGD Amsterdam kunt u terecht voor gratis onderzoek en indien nodig behandeling van soa (seksueel overdraagbare aandoeningen).
  De sense-polikliniek is er voor seksuele hulpverlening zoals vragen over geslachtsziekten zoals soa en hiv, seksualiteit, (on)gewenste zwangerschap, abortus en anticonceptie: ook voor plaatsing van een spiraaltje of implanon. Heeft u geen gezondheidsklachten, maar wilt u voor de zekerheid een soa-onderzoek? Dan raden wij u aan om naar de huisarts te gaan. Voor de SOA polikliniek dient u een afspraak te maken (telefonisch of online).
  Weesperplein 1
  1018 WZ Amsterdam
  (020) 555 58 22
 • PEP (Post Expositie Profylaxe)
  Voor advies en behandeling na onveilige seks met hoog risico op hiv. PEP is een vier weken durende behandeling met hiv-remmende middelen. U kunt voor een afspraak binnen kantoortijden terecht bij soa-polikliniek.
  Soa-polikliniek
  Weesperplein 1
  1018 WZ Amsterdam
  (020) 555 58 22

Slachtofferhulp
Bent u slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeluk of calamiteit? Slachtoffers, maar ook nabestaanden en getuigen, kunnen terecht bij Slachtofferhulp voor hulp en ondersteuning. Vrijwilligers en beroepskrachten kunnen u helpen op praktisch, juridisch en emotioneel gebied.
(0900) 01 01 (U wordt doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde regiokantoor)

Tandheelkundige hulp

Verslaving

 • De Jellinek
  De Jellinek is onderdeel van Arkin, instelling voor verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg in Amsterdam. De Jellinek biedt behandeling en zorg aan mensen met problemen met een verslaving.
  (020) 590 44 44