Polikliniek Psychiatrie en Medische Psychologie

(020) 599 30 43

ma t/m vrij 8.30 tot 17.00 uur

Samenwerking psycholoog en cardioloog

Psychische en lichamelijke zorg »

Psychiatrie en Medische Psychologie in het OLVG biedt gespecialiseerde zorg aan patiënten met een combinatie van lichamelijke en psychische klachten. Wij bieden deze zorg poliklinisch, maar ook aan patiënten die zijn opgenomen op verschillende afdelingen van ons ziekenhuis.

Multidisciplinair team

Multidisciplinair team

Om onze patiënten de beste zorg te bieden werken wij in een multidisciplinair team van onder andere psychiaters, psychologen en verpleegkundig specialisten. We werken nauw samen met medische afdelingen in het OLVG.
Team Psychiatrie en Medische Psychologie

Eerste afspraak

Eerste afspraak »

U kunt door uw huisarts of medisch specialist worden verwezen naar de polikliniek Psychiatrie en Medische Psychiatrie van het OLVG. Uw eerste afspraak is een intakegesprek. Vooraf ontvangt u een vragenlijst ter voorbereiding op het gesprek.

Wetenschap en opleiding

Het OLVG is een opleidingsziekenhuis. Opleiding en wetenschappelijk onderzoek neemt binnen de afdeling Psychiatrie en Medische Psychologie een belangrijke plaats in.
Meer over onze opleidingsplaatsen
Meer over ons wetenschappelijk onderzoek

Psychiatrische Consultatieve Dienst »

Het komt regelmatig voor dat een patiënt die is opgenomen in het ziekenhuis naast de lichamelijke problemen ook psychische klachten heeft of krijgt. De Psychiatrische Consultatieve Dienst (PCD) van het OLVG kan dan in consult worden gevraagd door de behandelend arts.

Medisch Psychiatrische Unit »

De Medisch Psychiatrische Unit (MPU) is een kleine gespecialiseerde verpleegafdeling van het OLVG voor patiënten met psychische klachten en een lichamelijke aandoening die behandeld moet worden.