Polikliniek

(020) 599 30 88

PoliPlastischeChirurgie@olvg.nl

ma t/m vrij van 08.30 - 16.00 uur

Verpleegafdelingen

De afdeling Plastische-, reconstructieve- en handchirurgie houdt zich bezig met plastische, reconstructieve- en handchirurgie. De afdeling heeft een aantal specialisaties en werkt intensief samen met het AMC. Binnen het OLVG werken de plastisch chirurgen nauw samen met andere specialisten, onder andere (orthopedisch) chirurgen, dermatologen en traumatologen.

Bericht over siliconen borstprotheses in het OLVG

Aandachtsgebieden

  • Algemene plastische chirurgie - o.a. basaalcelcarcinoom, buikwandoperaties (abdominoplastiek), ooglidoperaties (blepharoplastiek), borstvergroting, borstverkleining.
  • Hand- polsreconstructies - o.a. triggerfinger, carpaal tunnelsyndroom (cts), ganglion, dupuytren, reuma, artrosis.
  • Borstreconstructies - borstreconstructies, ptosiscorrectie (borstlift).
  • Dermatochirurgie - behandeling van huidafwijkingen en huidkanker: kwaadaardige (maligne) tumoren en goedaardige (benigne) tumoren.

Kosten

U kunt alleen naar een plastisch chirurg in het OLVG na verwijzing door een specialist of huisarts. Het is belangrijk u van tevoren goed te laten informeren over vergoeding van de kosten. Dit is afhankelijk van uw ziektekostenverzekeraar en uw polis.

Operaties

Veel operaties, zoals handchirurgie en huidoncologie, worden in dagbehandeling dan wel poliklinisch gedaan. Dit betekent dat u de dag van opname weer naar huis kunt gaan. Dagbehandeling en klinische opnames zijn op locatie Oosterpark. Plastische Chirurgie beschikt over ongeveer 4 klinische bedden. Deze bevinden zich meestal op afdeling B5.

Decubitus

Plastische-, reconstructieve- en handchirurgie is betrokken bij behandelingen van decubitus (doorliggen). In samenwerking met de wondverpleegkundige dicht de plastisch chirurg de ontstane wond waar mogelijk en verzorgt ook de nabehandeling. Ook geeft de afdeling ziekenhuisbreed advies en interne scholing over wondverzorging.

Verpleegafdelingen

B5 (020) 599 25 03

Bezoektijden:
15.30-16.30 en 18.30-20.00 uur
Per bezoek maximaal 2 personen

Opnamebureau

Voor vragen over operaties, opname, verzekeringen en wachttijden:
 (020) 599 36 47 / 2786.
ma t/m vrij van 8.30 - 16.30 uur. 
PoliPlastischeChirurgie@olvg.nl

Secretariaat

Voor spoedgevallen belt u tijdens kantooruren het secretariaat (020) 599 25 43
ma t/m vrij van 08.30-16.30 uur