Longgeneeskunde

(020) 599 30 42

longgeneeskunde@olvg.nl

ma t/m vrij van 8.30 tot 16.00 uur

Oosterpark, P2

Verpleegafdelingen

De afdeling Longgeneeskunde van het OLVG heeft voor het wetenschappelijk onderzoek een eigen onderzoeksafdeling: de Clinical Research Unit Longgeneeskunde OLVG (CRUL-OLVG).

Het eigen onderzoek van de unit Longgeneeskunde richt zich op astma, COPD, pulmonale hypertensie en longfibrose. Binnen de afdeling doen we onderzoek naar nieuwe behandelmethoden en medicijnen. Dit onderzoek gebeurt meestal in samenwerking met andere ziekenhuizen.

Meedoen aan onderzoek
Het kan zijn dat uw longarts u vraagt of u wilt meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek. We informeren u dan eerst uitgebreid over de opzet en het doel van het onderzoek, de consequenties en de richtlijnen voor privacy. Op basis hiervan kunt u toestemming tot deelname geven. U bent nooit verplicht om deel te nemen aan onderzoek.

Alle wetenschappelijke onderzoeken die we bij Longgeneeskunde doen, zijn goedgekeurd door de Medisch-Etische Toetsingscommissie. Dit is een onafhankelijke commissie die medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen beoordeelt.

De coördinatie van het wetenschappelijk onderzoek van Longgeneeskunde is in handen van dr. Mart van der Plas.

Hoe kan ik de onderzoeksafdeling bereiken?
U kunt de Clinical Research Unit Longgeneeskunde bereiken via de polikliniek Longgeneeskunde (020) 599 28 30 of via e-mail: longgeneeskunde@olvg.nl