Longgeneeskunde

(020) 599 30 42

longgeneeskunde@olvg.nl

ma t/m vrij van 8.30 tot 16.00 uur

Oosterpark, P2

Verpleegafdelingen

De afdeling Longgeneeskunde van het OLVG is een door de  Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) erkend expertisecentrum op het gebied van interstitiële en vasculaire longaandoeningen, zoals longfibrose, longembolie en pulmonale hypertensie. In Nederland zijn slechts enkele van deze expertisecentra. Patiënten uit heel Nederland kunnen dan ook worden verwezen naar het OLVG.

De afdeling Longgeneeskunde van het OLVG heeft voor interstitiële en vasculaire longaandoeningen aparte spreekuren. U wordt hierin gezien door longartsen met zeer veel ervaring en kennis op het gebied van deze longziekten.

De longartsen van het OLVG zijn betrokken bij de scholing en nascholing van andere longartsen. Zij doen wetenschappelijk onderzoek en werken  samen met andere specialisten in binnen- en buitenland.
Zo werkt het OLVG voor patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek rond longfibrose nauw samen met het Brompton Hospital in Londen, een internationaal vooraanstaand centrum voor de behandeling van longfibrose.
Doordat het OLVG meedoet aan internationale studies naar longfibrose zijn nieuwe vormen van therapie in ons ziekenhuis beschikbaar.
Voor onderzoek naar en behandeling van pulmonale hypertensie werken we samen met AMC en VUmc.

Longarts Dr. Paul Bresser is lid van de medische adviesraad van de Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland

Patiënteninformatie over interstitiële en vasculaire longaandoeningen: