Polikliniek

(020) 599 30 59

ma t/m vrij van 8.30 - 16.00 uur + di en do van 17.00 - 20.00 uur

Locaties:
Oosterpark: Poliplein 1
Prinsengracht: 1e etage
IJburg Gezondheidcentrum Haveneiland

Dermatologie in het OLVG

Welkom bij de afdeling Dermatologie van het OLVG

Dermatologie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met het herkennen en behandelen van aandoeningen van de huid. De dermatologen van het OLVG behandelen alle acute- en chronische huidziekten, zoals acne, eczeem of psoriasis. Maar ook ziekten van haren en nagels, allergische reacties van de huid, moedervlekken, geslachtsziekten, huidkanker, huidinfecties, spataderen en 'open benen’. De dermatologen hebben ieder hun eigen aandachtsgebieden.

De polikliniek Dermatologie van het OLVG is gevestigd op de locaties Oosterpark, Prinsengracht en IJburg. Sommige behandelingen worden alleen gedaan op locatie Oosterpark. De afdeling heeft ongeveer 20 medewerkers.
Wie werken bij Dermatologie?

Teledermatologie in het OLVG

De dermatologen in het OLVG zijn gestart met teledermatologie. Met teledermatologie kunnen huisartsen snel en eenvoudig specialistisch advies aanvragen bij de dermatoloog. Meer over teledermatologie

Aandachtsgebieden

 • Algemene dermatologie
  Diagnose en behandeling van huidaandoeningen en het controleren van moedervlekken.
 • Allergieën van de huid
  Bij patiënten met allergisch contacteczeem doen wij plakproeven om het veroorzakende allergeen aan te tonen.
 • Eczeem en psoriasis
  Voor patiënten met een ernstige vorm van psoriasis of eczeem hebben wij een dagbehandeling in ons  Behandelcentrum Eczeem & Psoriasis.
 • Flebologie / spataderen 
  Flebologie is de diagnostiek en behandeling van spataderen, vocht (oedeem) in de benen en hierdoor ontstane beenwonden (ulcus cruris). Voor patiënten met spataderen hebben we een Spataderspreekuur
 • Infectieziektes
  Patiënten met een infectieziekte veroorzaakt door micro-organismen als bacteriën, virussen of parasieten, kunnen op ons algemene spreekuur terecht. Deze infectieziekten variëren van hiv en tropische ziekten tot veelvoorkomende aandoeningen als krentenbaard.
 • Huidoncologie
  Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker. Dermatologie werkt voor de behandeling van patiënten met complexe huidtumoren samen met de afdeling Plastische Chirurgie van het OLVG.
 • Aandoeningen van de vulva
  Voor vrouwen met klachten aan de schaamlippen (de vulva) en de huid daaromheen werken we samen met de afdeling Gynaecologie van het OLVG.
De behandeling van Hyperhidrosis met Botox wordt door de zorgverzekeraar niet vergoed. Begin 2014 willen we deze behandeling als onverzekerde zorg gaan aanbieden. Meer informatie hierover volgt.

Kosten bezoek dermatoloog

Bereid jezelf en je kind voor op een bezoek aan het OLVG